Razlika izmedju E i E2 kapi

E-Kapi se koriste kod vec postojecih infekcija.

E2-Kapi se koriste kao preventivno sredstvo protiv dobijanja novih infekcija. E2-Kapi nisu garancija da do nove infekcije nece vise nikad doci. Zavisno od vaseg imunog stanja E2-Kapi ce eliminisati ili znacajno usporti razvoj novih infekcija. Jacanje imunog sistema je najbolja metoda za dugorocno sprecavanje razvoja novih bakterija. Na zalost, snaga imunog sistema se brzo gubi, a sporo vraca. Dok radite na jacanju imunog sistema E2-Kapi su izvanredno pomocno sredstvo koje usporava ili sprecava razvoj novih infekcija.

E-KAPI. Poznato je da se urinarne infekcije kod nekih osoba cesto vracaju, a posebno kod onih sa oslabljenim imunitetom. Za sprecavanje vracanja infekcija preporucuje se jacanje imunog sistema putem ishrane, izbegavanje stresa i stresnih situacija, koriscenje blagih cajeva za umirenje, kao i vjezbe disanja i meditacije.

ZA ONE KOJI ZELE DODATNU POMOC TU SU E2-KAPI.

Njihova osnovna funkcija je zastita i sprecavanje vracanja infekcija urogenitalnog trakta. Kako urinarnih, tako i vaginalnih. Kad se jednom oslobodite napasti zvane eserihija i suzbijete infekciju, ubuduce mozete biti sigurni i bezbedni – uz pomoc E2 KAPI.
Uz pomoc nasih saradnika, razvili smo preparat koji djeluje brzo, efikasno, neskodljivo i pristupacno. E2-KAPI su logican dodatak nasim vec poznatim E-KAPIMA. I dok E-Kapi djeluju terapeutski kod vec postojecih urinarnih i vaginalnih infekcija, E2-KAPI djeluju preventivno. E2-KAPI su namijenjene kako odraslima, tako i djeci. Ne samo da djeluju antibakterijski i antifungalno vec i imunoloski.

Medical Botany Research, kompanija iz Kanade koja je uradila cijeli projekat registracije nasih kapi za plasman na kanadskom i americkom trzistu, dokazala je da jedan od sastojaka E2-KAPI djeluje imunoloski protiv eserihije koli. Ovo znaci da je moguce postati imun na infekcije izazvane eserihijom ukoliko se kapi uzimaju dovoljno dugo. E2-KAPI sprecavaju talozenje bakterija na zidovima urinarnog i vaginalnog trakta kao i razmnozavanje istih u urinu tokom noci. Ovaj metod se pokazao kao vrlo efikasan i praktican kod pacijenata koji su pristali da testiraju E2-KAPI.

– Kapi se uzimaju samo jedanput dnevno, uvece pred spavanje, sto pojednostavljuje cijelu terapiju;
– Kapi ne morate da nosite sa sobom (osim ako ne putujete);
– Necete zaboraviti da ih uzmete ako ih drzite pored kreveta;
– Djeluju mnogo bolje i efikasnije od svih do sada preporucenih metoda;
– Djeluju efikasno kod osoba koje cesto imaju probleme sa infekcijama urinarnog i vaginalnog trakta, izazvanim oslabljenim imunim sistemom, refluksom, cistitisom, pielonefritisom, seksualnim odnosima, kamencom, ili pijeskom u bubregu;
– Bakterije ne postaju rezistentne na kapi kao sto je to slucaj kod antibiotika;
– Nemaju stetne posljedice ako se uzimaju prema uputstvu za upotrebu;
– Sigurne su za djecu i trudnice;

E2-KAPI su pakovane u flasice od 50 ml. Kod svakodnevne upotrebe, jedna flasica za odrasle traje oko 45 dana, a kod djece znatno duze. Nedavna registracija nasih kapi u Kanadi jos jedno je od priznanja kvalitetu nasih proizvoda.

Takodje, Zavod za javno zdravlje Srbije, Valjevo, ID br. N513 od 06.06.2011. godine, posle izvršenog fizičko-hemijskog ispitivanja i mikrobiološkog ispitivanja, a na osnovu izjave laboratorije o usaglašenosti i rezultata laboratorijskih ispitivanja, utvrđeno je da E2-KAPI, tečni instant čaj, deklarisane neto zapremine 50 ml, ISPUNJAVAJU USLOVE u odnosu na kontrolisane mikrobiološke pokazatelje prema odredbama Pravilnika o mikrobiološkoj ispravnosti namirnica u prometu (Sl. list SRJ br. 26/93, 53/95 i 46/ 2002) i Pravilnika o kvalitetu i drugim zahtevima za čaj, biljni čaj i instant čaj (Sl. list SCG br. 51/05).

16 thoughts on “Razlika izmedju E i E2 kapi”

 1. Poštovani,
  evo nastojat ću vam ukratko opisat svoj problem, pa se nadam vašem savjetu. Sa E.bakterijom se borim od malena, ni godinu dana nisam imala kad sam popila “brdo” antibiotika, navodno sam imala i refluks koji se povukao. Unazad nekoliko godina, danas imam 32g. redovito mi se pojavljuju urinarne i vaginalne infekcije, vjerujem da je posljedica i stresa, a i moje osjetljivosti. Ove godine sam bila i blizu upale bubrega i dva mjeseca posli opet bakterija koju sam za sada stišala antibiotikom, naime, doktorica kaže da je po nalazu prisutna u urinu,ali nije infekt. Pročitavši o vama i vašem radu odlučila sam se za E2 kapi kao preventivu za dalje iako mi vaš distributer u Splitu rekao da je svejedno koje kapi uzmem , da je to isto, samo se drugačije konzumira. Malo sam u nedoumici, naručila sam E2 kapi, da li je to po vama bolji izbor za mene?
  Hvala najljepša

  • Postovanje Zeljka. Sastav E-Kapi i E2-Kapi jeste isti ali omjer biljnih ekstrakata je razlicit. Ako infekcija vec postoji onda Vam trebaju E-Kapi. Ako zelite preventivu onda E2. Zavisno od jacine imunog sistema i ostalih zdravstvenih problema E2 kapi ce sprijeciti dolazak novih infekcija ili samo usporiti i produziti vrijeme izmedju dvije infekcije. !

   • Hvala lijepa na odgovoru, dobila sam jučer vaše kapi. Zanima me da li se pakiraju drugačije za Hrvatsku, jer nisu kao na slici, moje su izvana pakirane kao E kapi sa uputama za njihovo korištenje, a na samoj bočici piše na papiru E2 kapi i uz njih sam dobila na posebnom papiru uputstva za E2 kapi.

    • Postovanje Zeljka. Ako ste dobili E-Kapi od naseg odobrenog distributera, dobili ste originalne E-Kapi. Radimo na unificiranom pakovanju za cijeli svijet, ali za sada postoji nekoliko razlicitih pakovanja, zavisno od mjesta proizvodnje !

     • Hvala na odgovoru.Ako mi uspijete još nešto reć, bila bi Vam zahvalna. Naručila bi kapi i za mamu, ali ona ima aritmiju i pije martefarin, da li smije uzimat vaše kapi-?.
      Ona svog liječnika ne može ništa pitat što je vezano za alternativnu medicinu.
      Oprostite na toliko pitanja, ali ovaj proizvod mi je nov i preporučila sam ga već nekoliko ljudi pa imam dosta pitanja.

 2. Genericko ime za Martefarin je Warfarin i u bazi podataka za interakciju razlicitih lijekova i substanci, nisam naso nikakve kontraindikacije Warfarina sa bilo kojom substancom iz E-Kapi te predpostavljam da ne bi trebalo biti ikakvih problema za Vasu majku.

 3. Poštivani;
  Nadam se vašem savjetu, moj problem je to što imam već godinu dana urinarne infekcije.
  Ispila sam brojne terapije lijekova i inekcija ali deset dana poslije opet isto, često mokrenje bol u predjelu mokračnog mjehura čak je bilo i krv u urinu više puta. U Avgustu sam poručila Vaše E-Kapi i čaj od pirevine. Sve sam ispila ali mi nije pomoglo. Ispila sam mnoge doze čajeva od raznih trava .Molim za Vaš savjet šta dalje.

  Hvala lijepo,

 4. Latifa, volio bih da pomognem ali sa krvi u urinu nisam siguran koliko bi Vam nasi proizvodi pomogli. Ne bih zelio da Vas izlazem trosku a da nisam siguran sta tacno izaziva tegobe.
  Ako postoji bakterijska infekcija E-Kapi ce sigurno sniziti ili eliminisati broj bakterija ali ne mogu garantovati da se nece vratiti.

Leave a Comment