E-KAPI PROTIV ESERIHIJE KOLI

 E-KAPI I E2-KAPI

NA KOJI NACIN DJELUJU E-KAPI I E2-KAPI. Za primjer cemo koristiti eserihiju koli, bakteriju koja je uzrocnik preko 90% urinarnih infekcija, ali napominjem da su E i E2-KAPI efikasne i protiv infekcija izazvanih i drugim vrstama bakterija. Kapi su takodje djelotvorne i za suzbijanje vaginalnih infekcija. Moram da dodam da kod jacih vaginalnih infekcija mogu biti potrebne i dodatne mjere.

Kombinacija biljnih etericnih ulja koja ulaze u sastav E i E2-KAPI djeluje na vise nacina. Pored toga sto imaju antibakterijska i antisepticka svojstva, ulja formiraju i zastitni sloj na zidovima urinarnog trakta koji onemogucava bakterije da se tu zadrzavaju i razmnozavaju. Takodje, ulja iz E i E2-KAPI imaju diureticka svojstva koja pojacavaju izbacivanje bakterija putem izmokravanja. Ne samo da sastojci ulja razbijaju zidove celija eserihije i tako ih unistavaju, vec kreiraju i zastitni film na zidovima urinarnog trakta, te na taj nacin stvaraju podlogu, na koju bakterije ne mogu da se zalijepe i razmnozavaju. Ovo se moze porediti sa premazivanjem gvozdja zastitnim masnim bojama protiv zadrzavanja vlage i rdje.

Mali broj bakterija, koji ne bude unisten, nema za sta da se zalijepi, niti cime da se hrani, tako da se infekcija sanira. Diureticka svojstva E i E2-KAPI pomazu da se cak i taj mali broj prezivjelih bakterija brzo i efikasno eliminise iz organizma putem izmokravanja.

E-KAPI ILI ANTIBIOTICI.

Antibiotici su dizajnirani tako da djeluju toksicno na bakterije, to jest, bukvalno pokusavaju da ih otruju i na taj nacin eliminisu. Problem sa ovim nacinom je da toksini, koji su kreirani da uniste eserihiju, ne mogu da naprave razliku izmedju dobrih i losih bakterija, pa stetno djeluju i na korisne bakterije i na ljudski organizam, obarajuci imuni sistem i nanoseci veliku stetu jetri.

Problem sa antibioticima je takodje sto se bakterije prilagode i “nauce” kako da se odupru otrovima i hemijskim supstancama antibiotika. Antibiotik nikada nece unistiti 100% svih bakterija. Ovo nije slucaj samo sa antibioticima, vec i sa drugim antibakterijskim i antiseptickim proizvodima. Cak i na etiketama industrijskih i komercijalnih antibakterijskih sredstava, koja se koriste za ciscenje u bolnicama ili u domacinstvu, pise da unistavaju samo 99.99% bakterija.

U slucaju eserihije koli, 10 na 4 ili 10 na 5, se ne smatra infekcijom, sto znaci da mozete imati 100.000 bakterija u jednom mililitru urina bez simptoma i problema, i analiza ce pokazati da je pacijent uspjesno izlijecen. Tacno je da ovaj broj bakterija relativno nije opasan po zdravlje, ali je problem ako ovaj broj bakterija ostane u urinarnom traktu poslije upotrebe antibiotika. Bakterije koje su prezivjele postaju otporne na vec koriscene antibiotike. Ovo znaci da, ako dodje do slijedece upale, isti antibiotik nece djelovati, ili ce biti potrebna veca kolicina istog, u svrhu suzbijanja nove infekcije. Naravno, ovo dovodi do novih problema kao sto su: unistavanje jos vece kolicine korisnih bakterija (sto jos vise slabi imunitet organizma), i formiranje jos otpornijih stetnih bakterija. Sve jaci antibiotici i sve otpornije bakterije tako stvaraju “zacarani krug” iz kog izlaska nema.

Nazalost, ovo i nisu i najveci problemi koje ovakva upotreba antibiotika donosi. Pretjerana upotreba antibiotika stvara probleme jetri, sto dovodi do ciroze, koja vremenom moze da predje u karcinom. O nepravilnoj upotrebi antibiotika moze se vise procitati u mom clanku pod nazivom Antibiotski paradoks.

Ako eserihija moze da “nauci” da se odbrani od antibiotika, moze li na isti nacin da postane otporna i na E i E2-KAPI? Ovo pitanje mi je postavljeno vise puta. Onaj ko je procitao clanak Antibiotski paradoks mogao je vidjeti koliko su bakterije inteligentne i kako se prilagodjavaju na sve sto covjek upotrebi protiv njih. Vec postoje bakterije koje su otporne na sve poznate vrste antibiotika, kao i bakterije koje, posto su razorene, nadju nacina da sakupe djelice svoga genetskog koda i vrate se u prvobitno stanje.

Da bi se bakterija razvila i razmnozavala, potrebno je da postoji pogodna podloga i izvor hrane. Mnogo je teze za bakteriju da postane otporna na neki lijek ako joj taj lijek ne dozvoljava da obitava u sredini u kojoj djeluje i ako bakterija nema dovoljno vremena da “nauci” da se brani. Neminovno je da bakterija poslije duzeg vremena i pod povoljnim okolnostima nadje nacina da se odbrani od onog sto je unistava, tako da mozda zvuci i nerazumno tvrditi da su E i E2-KAPI potpuno imune protiv inteligencije bakterije. Medjutim, za razliku od antibiotika, E i E2-KAPI imaju visestruko djelovanje i struktura jedinjenja koje ove kapi sadrze, stvara uslove koji ne daju nikakvu sansu za opstanak bakterija. Hemijski sastav biljnih etericnih ulja stvara okolinu koja je apsolutno nepogodna za razvoj infekcije. Sa velikom sigurnoscu mogu da tvrdim da u ovom momentu E-KAPI djeluju efikasno u preko 90% slucajeva. I tako ce biti jos dugo, dugo vremena.
Razlozi su sljedeci:

Iz teksta Antibiotski paradoks moze se vidjeti da su bakterije pocele da postaju otporne na antibiotike u trenutku kada su oni poceli masovno i nekontrolisano da se koriste i kad je to bilo opravdano i kada nije. Potrebno je nekoliko godina masovne upotrebe nekog lijeka da bakterije, pod odredjenim povoljnim uslovima, razviju apsolutni i potpuni imunitet prema tom lijeku. Pod masovnom upotrebom smatra se nekoliko stotina hiljada terapija godisnje na vrlo ogranicenom prostoru (jedan grad, ili jedan veci medicinski centar), ili nekoliko miliona terapija na sirem prostoru, nekontrolisane upotrebe, sto jeste slucaj sa antibioticima (samo u Americi se prepisuje oko 100 miliona antibiotskih terapija godisnje i Americki centar za kontrolu lijekova smatra da je 50% od toga sasvim nepotrebno).

ZASTO SU E-KAPI I E2-KAPI SUPERIORNE

Broj jedan, E i E2-KAPI su dizajnirane ne samo da uniste bakterije, nego da stvore i vrlo nepogodnu sredinu za njihovo sirenje i razmnozavanje. Prema tome, pojedine bakterije koje mozda i prezive osnovno djelovanje kapi, nece biti u mogucnosti da se sire u novu infekciju. E i E2-KAPI stvaraju sredinu u kojoj bakterija bukvalno nema za sta da se zakaci, niti cime da se hrani, pa tako ne moze ni da se razmnozava. Bez mogucnosti razmnozavanja, bakterija ne moze da stvori potomstvo koje bi bilo imuno na ove preparate. Da bih ovo malo bolje pojasnio, dat cu jednostavno poredjenje: kao kad bismo ubacili par slatkovodnih ribica u akvarijum sa morskom vodom bez hrane i ocekivali da se pocnu razmnozavati.

Broj dva, ove kapi imaju diureticka svojstva koja forsiraju izbacivanje bakterija putem izmokravanja. Cak i ako prezive, vecina bakterija ce biti izbacena iz sredine koju, iz ranije navedenih razloga, ionako ne podnose. To ne daje vremena bakterijama da se eventualno priviknu na tu sredinu. To bi bilo isto kao kad bi se one, vec pomenute, ribice izbacile iz akvarijuma na suho. Kod veoma teskih infekcija, proces eliminacije bakterija pomocu E-KAPI moze biti dodatno ubrzan koriscenjem Uroloskog caja dr Hasanagica, ili Caja od Pirevine, pripremljenog po receptu dr Enesa Hasanagica. Sastav ovih cajeva, kao i nacin njihove pripreme, moze se naci na nasem web site-u.

Broj tri, razlog superiornosti E i E2-KAPI nad antibioticima je i mene licno nedavno veoma iznenadio.
Cinjenica koju cu ovdje izneti nije mi bila do skoro poznata, a nisam siguran ni da je autor i kreator E-KAPI, moj otac, dr Enes Hasanagic, bio upoznat sa njom, posto nisam u njegovim objavljenim radovima i rukopisima iz zaostavstine, nista nasao o tome. Evo o cemu se radi.
Dok sam prilikom jedne od mojih posjeta Sarajevu (vec dugo godina zivim u Kanadi), sa dr Aldenom Prcicem, urologom sarajevske bolnice Kosevo, analizirao studiju o E-KAPIMA (koju je izradila firma Medical Bothany Research iz Kanade u svrhu registracije E-KAPI kod Kanadskog Ministarstva za zdravstvo), dr Prcic je primijetio da jedan od sastojaka, sadrzan u E-KAPIMA, pospjesuje imunitet protiv bakterijskih infekcija. Firma Medical Bothany Reasrch je izradila opseznu i vrlo detaljnu studiju od preko 600 strana sa medicinskim svojstvima svih sastojaka u E-KAPIMA, a jedno od tih svojstava je i mogucnost stvaranja imuniteta protiv ove vrste infekcija. Zahvaljujuci strucnjacima ove kanadske naucne institucije i dr Prcicu, koji je u obilju informacija na engleskom jeziku zapazio ovaj podatak, sada znamo da jedan od sastojaka E-KAPI razvija i stvara imunitet prema ovim bakterijskim infekcijama. Ne bih zelio stvoriti dojam da ce redovno uzimanje E i E2-KAPI stvoriti potpuni imunitet protiv eserihije koli kod svakog korisnika, posto studije kojima raspolazemo ne pruzaju dovoljan broj informacija za takve tvrdnje. Ali u jednom broju slucajeva, svakako ce biti pozitivnih rezultata. U svakom slucaju, efikasnost E-KAPI u suzbijanju i prevenciji infekcija je nesporna. Mogucnost stvaranja imuniteta na ove infekcije je samo dodatni bonus. Mi cemo i dalje nastaviti istrazivanja u ovoj oblasti koja bi nam mogla donijeti bolje i kompleksnije razumijevanje imunoloskog dejstva E-KAPI.

Broj cetiri, sastav E i E2-KAPI, takodje, ne samo da ne steti imunom sistemu covjeka, nego pomaze detoksikaciji jetre i na taj nacin pomaze njene funkcije, kao i jacanje imuniteta.

Cak i ako bakterija na neki nacin, u nekoj dalekoj buducnosti, nadje nacina da se odupre nasim kapima (u sta prilicno sumnjam), one ce, E i E2-KAPI, jos uvijek biti daleko superiornije u odnosu na antibiotike.

KADA KAPI NECE DJELOVATI?

Neefikasnost E i E2-KAPI u oko 10% slucajeva je relativna neefikasnost. Pacijenti kod kojih kapi nisu pomogle rjesavanju problema infekcije, skoro u svim slucajevima imaju neki veci problem, fizicke ili psihicke prirode, koji izaziva zariste, koje stvara sve nove i nove infekcije. Ovo ne znaci da kapi ne unistavaju bakterije, vec da se nove bakterije stvaraju u zaristu do kojeg djelovanje kapi ne dopire. Recimo, kamenac u bubregu, refluks, upale, a ponekad i seksualni odnosi, su neki od fizickih ili mehanickih izazivaca zarista infekcije. Takodje, jako oslabljeni imuni sistem, izazvan svakodnevnim stresom ili nekim drugim uzrocima (kao sto su hemoterapija ili pretjerana upotreba hemijskih lijekova) stvaraju zarista infekcije.

U svim ovim slucajevima kapi ne da ne unistavaju postojece bakterije, vec se nove bakterije proizvode prije nego sto se mogu osjetiti efekti kapi. E i E2-KAPI ce rijesiti ili sprijeciti infekciju, ali nekada, kao u gore navedenim slucajevima, ne mogu da rijese (otklone) sam uzrok infekcije. U velikom broju slucajeva moguce nam je, kroz konsultacije sa pacijentima i njihovim ljekarima, da nadjemo razlog, te da istovremeno radimo i na rijesavanju infekcije i samog uzroka. Ovo je bio jedan od glavnih razloga za kreiranje E2-KAPI koje sluze kao preventiva i drzanje infekcije pod kontrolom, dok se ne rijesi pitanje samog uzroka infekcije. U tezim slucajevima operativni zahvat moze biti potreban da bi se rijesio problem infekcije.

Kod pacijenata kod kojih pored urinarne postoji i jaka vaginalna infekcija, kao dopunu E-KAPIMA cesto preporucujemo i nasu soluciju (rastvor) za vaginalno ispiranje (moze se nabaviti kod nasih DISTRIBUTERA). Kod vaginalnih infekcija takodje preporucujemo i konzumiranje vecih kolicina jogurta, ili kiselog mlijeka, u cilju obnavljanja vaginalne flore (lacidobacili bakterije u vaginalnoj sluznici).

REGISTRACIJA E-KAPI

Licensing Document Acknowledgement od 26. 03. 2009. godine Kanadskog Ministarstva zdravlja (Health Canada), File number 142998, Company code 23895, odnosno NPN 80023108, od strane Natural Health Products Directorate (NHPD), odnosno Bureau of Product Review and Assessment (BPRA), Biroa za pregled i procenu proizvoda Kanadskog Ministarstva zdravlja POTVRĐUJE SE da su E-KAPI prošle sve nivoe procene, da su BEZBEDNE ZA LJUDSKU UPOTREBU po zdravstvenim propisima Kanade. Ovim dokumentom se dozvoljava slobodno stavljanje u promet E-KAPI na tržištu Kanade i USA.

Prema stručnom mišljenju Katedre za bromatologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu br. 1471/2 od 21. 06. 2010. godine, a u skladu sa Pravilnikom o uslovima u pogledu zdravstvene ispravnosti dijetetskih namirnica koje se mogu stavljati u promet (Sl. list SFRJ 4/85), u smislu člana 2, E-KAPI se svrstavaju u DIJETETSKE NAMIRNICE, a prema članu 3. istog Pravilnika pripadaju grupi 13, „ostale dijetetske namirnice“. S obzirom na sastav i količinu aktivnih komponenti, po mišljenju Katedre za bromatologiju, E-KAPI odgovaraju grupi DIJETETSKIH SUPLEMENATA.

Zavod za javno zdravlje Srbije, Valjevo (ID br. N861 od 28. 07. 2010. godine), posle izvršenog Fizičko-Hemijskog ispitivanja i Mikrobiološkog ispitivanja, na osnovu izjave laboratorije o usaglašenosti i rezultata laboratorijskih ispitivanja UTVRĐENO JE da E-KAPI, tečni instant čaj, deklarisane neto zapremine 50 ml, ISPUNJAVAJU USLOVE u odnosu na kontrolisane pokazatelje, prema odredbama Pravilnika o mikrobiološkoj ispravnosti namirnica u prometu (Sl. list SRJ br. 26/93, 53/95 i 46/2002) i Pravilnika o kvalitetu i drugim zahtevima za čaj, biljni čaj i instant čaj (Sl. list SCG br. 51/05).

Licenca za prodaju na tržištu Evropske unije EU br. 40103411190.

E-KAPI NA YOUTUBE

E-Kapi (video 1)

Eserihija i infekcije UTI

E-Kapi (video 2)

E-Drops (engleski jezik)

E-Drops (francuski jezik)

E-Drops (ruski jezik)

E-Drops (italijanski jezik)

E-Drops (arapski jezik)

E-Drops (filipinski jezik)

UPUTSTVO ZA UPOTREBU E-PRAŠKA ZA VAGINALNO ISPIRANJE

Prokuvati 1 litar vode, pa kada se ohladi na telesnu temperaturu, ili malo iznad, presuti u irigator. Zatim dodati 1 čajnu kašičicu E-Praška za ispiranje i dobro promešati. Tom mešavinom mlake vode i praška vršiti vaginalno ispira nje uveče pre spavanja.

* Posle ispiranja nisu preporučljive seksualne aktivnosti.
Za djevojcice:
U lavoru sa mlakom vodom razmutiti punu supenu kasiku praska. Banjati se 2 puta dnevno.
Uputstvoza stampanje sa dodatnim informacijama u PDF formatu moze se naci ovdje: PDF upute E-Peasak.

REDIRECTED Upute za koristenje E2-Kapi

UPUTSTVO ZA UPOTREBU E2-KAPI

Pre upotrebe promućkati. Piti jednom dnevno, uveče pre spavanja,
sa malo čaja ili vode.
Deca od 1 do 3 godine jednom uveče pre spavanja 10 – 14 kapi;
Deca od 4 do 6 godina jednom uveče pre spavanja 16 – 20 kapi;
Deca od 7 do 10 godina jednom uveče pre spavanja 22 – 30 kapi;
Deca od 11 do 18 godina jednom uveče pre spavanja 32 – 40 kapi:
Odrasli jednom dnevno, uveče pre spavanja 50 kapi.
Po potrebi piti 60 do 120 dana. Posle pauze od 10 dana, može se
ponoviti.

VAŽNE NAPOMENE
* Dojilje i trudnice, koje su ranije imale problema sa trudnoćom, kao i
trudnice do 3. meseca trudnoće, uvek bi trebalo da konsultuju svog
lekara, ili farmaceuta, pre uzimanja bilo kog preparata, pa tako i E2-
KAPI
.
Mada, u proteklih dvadeset godina, koliko su E2-KAPI na trži-
štu, neželjenih efekata nije bilo.
* Poznato je da kod infekcija urogenitalnog trakta veoma važnu ulogu
ima imunitet pacijenta. Zato snažno preporučujemo da se svaki paci-
jent, što je moguće više, potrudi oko jačanja sopstvenog imuniteta,
makar putem ishrane (sveže voće i povrće, med, propolis i drugi pče-
linji proizvodi, vitamin C…), kao i da unosi veće količine tečnosti (čaj,
limunada, sokovi, ali ne gazirani).
* Izbegavati kontakt E2-KAPI sa očima i sluzokožom.

PDF verzija za stampanje uputa sa dodatnim informacijama moze se naci ovdje: PDF upute za E2-Kapi

 

Razlika izmedju E i E2 kapi

E-Kapi se koriste kod vec postojecih infekcija.

E2-Kapi se koriste kao preventivno sredstvo protiv dobijanja novih infekcija. E2-Kapi nisu garancija da do nove infekcije nece vise nikad doci. Zavisno od vaseg imunog stanja E2-Kapi ce eliminisati ili znacajno usporti razvoj novih infekcija. Jacanje imunog sistema je najbolja metoda za dugorocno sprecavanje razvoja novih bakterija. Na zalost, snaga imunog sistema se brzo gubi, a sporo vraca. Dok radite na jacanju imunog sistema E2-Kapi su izvanredno pomocno sredstvo koje usporava ili sprecava razvoj novih infekcija.

E-KAPI. Poznato je da se urinarne infekcije kod nekih osoba cesto vracaju, a posebno kod onih sa oslabljenim imunitetom. Za sprecavanje vracanja infekcija preporucuje se jacanje imunog sistema putem ishrane, izbegavanje stresa i stresnih situacija, koriscenje blagih cajeva za umirenje, kao i vjezbe disanja i meditacije.

ZA ONE KOJI ZELE DODATNU POMOC TU SU E2-KAPI.

Njihova osnovna funkcija je zastita i sprecavanje vracanja infekcija urogenitalnog trakta. Kako urinarnih, tako i vaginalnih. Kad se jednom oslobodite napasti zvane eserihija i suzbijete infekciju, ubuduce mozete biti sigurni i bezbedni – uz pomoc E2 KAPI.
Uz pomoc nasih saradnika, razvili smo preparat koji djeluje brzo, efikasno, neskodljivo i pristupacno. E2-KAPI su logican dodatak nasim vec poznatim E-KAPIMA. I dok E-Kapi djeluju terapeutski kod vec postojecih urinarnih i vaginalnih infekcija, E2-KAPI djeluju preventivno. E2-KAPI su namijenjene kako odraslima, tako i djeci. Ne samo da djeluju antibakterijski i antifungalno vec i imunoloski.

Medical Botany Research, kompanija iz Kanade koja je uradila cijeli projekat registracije nasih kapi za plasman na kanadskom i americkom trzistu, dokazala je da jedan od sastojaka E2-KAPI djeluje imunoloski protiv eserihije koli. Ovo znaci da je moguce postati imun na infekcije izazvane eserihijom ukoliko se kapi uzimaju dovoljno dugo. E2-KAPI sprecavaju talozenje bakterija na zidovima urinarnog i vaginalnog trakta kao i razmnozavanje istih u urinu tokom noci. Ovaj metod se pokazao kao vrlo efikasan i praktican kod pacijenata koji su pristali da testiraju E2-KAPI.

– Kapi se uzimaju samo jedanput dnevno, uvece pred spavanje, sto pojednostavljuje cijelu terapiju;
– Kapi ne morate da nosite sa sobom (osim ako ne putujete);
– Necete zaboraviti da ih uzmete ako ih drzite pored kreveta;
– Djeluju mnogo bolje i efikasnije od svih do sada preporucenih metoda;
– Djeluju efikasno kod osoba koje cesto imaju probleme sa infekcijama urinarnog i vaginalnog trakta, izazvanim oslabljenim imunim sistemom, refluksom, cistitisom, pielonefritisom, seksualnim odnosima, kamencom, ili pijeskom u bubregu;
– Bakterije ne postaju rezistentne na kapi kao sto je to slucaj kod antibiotika;
– Nemaju stetne posljedice ako se uzimaju prema uputstvu za upotrebu;
– Sigurne su za djecu i trudnice;

E2-KAPI su pakovane u flasice od 50 ml. Kod svakodnevne upotrebe, jedna flasica za odrasle traje oko 45 dana, a kod djece znatno duze. Nedavna registracija nasih kapi u Kanadi jos jedno je od priznanja kvalitetu nasih proizvoda.

Takodje, Zavod za javno zdravlje Srbije, Valjevo, ID br. N513 od 06.06.2011. godine, posle izvršenog fizičko-hemijskog ispitivanja i mikrobiološkog ispitivanja, a na osnovu izjave laboratorije o usaglašenosti i rezultata laboratorijskih ispitivanja, utvrđeno je da E2-KAPI, tečni instant čaj, deklarisane neto zapremine 50 ml, ISPUNJAVAJU USLOVE u odnosu na kontrolisane mikrobiološke pokazatelje prema odredbama Pravilnika o mikrobiološkoj ispravnosti namirnica u prometu (Sl. list SRJ br. 26/93, 53/95 i 46/ 2002) i Pravilnika o kvalitetu i drugim zahtevima za čaj, biljni čaj i instant čaj (Sl. list SCG br. 51/05).

REGISTRACIJA E-KAPI

REGISTRACIJA E-KAPI

Licensing Document Acknowledgement od 26. 03. 2009. godine Kanadskog Ministarstva zdravlja (Health Canada), File number 142998, Company code 23895, odnosno NPN 80023108, od strane Natural Health Products Directorate (NHPD), odnosno Bureau of Product Review and Assessment (BPRA), Biroa za pregled i procenu proizvoda Kanadskog Ministarstva zdravlja POTVRĐUJE SE da su E-KAPI prošle sve nivoe procene, da su BEZBEDNE ZA LJUDSKU UPOTREBU po zdravstvenim propisima Kanade. Ovim dokumentom se dozvoljava slobodno stavljanje u promet E-KAPI na tržištu Kanade i USA.

Prema stručnom mišljenju Katedre za bromatologiju Farmaceutskog fakulteta u Beogradu br. 1471/2 od 21. 06. 2010. godine, a u skladu sa Pravilnikom o uslovima u pogledu zdravstvene ispravnosti dijetetskih namirnica koje se mogu stavljati u promet (Sl. list SFRJ 4/85), u smislu člana 2, E-KAPI se svrstavaju u DIJETETSKE NAMIRNICE, a prema članu 3. istog Pravilnika pripadaju grupi 13, „ostale dijetetske namirnice“. S obzirom na sastav i količinu aktivnih komponenti, po mišljenju Katedre za bromatologiju, E-KAPI odgovaraju grupi DIJETETSKIH SUPLEMENATA.

Zavod za javno zdravlje Srbije, Valjevo (ID br. N861 od 28. 07. 2010. godine), posle izvršenog Fizičko-Hemijskog ispitivanja i Mikrobiološkog ispitivanja, na osnovu izjave laboratorije o usaglašenosti i rezultata laboratorijskih ispitivanja UTVRĐENO JE da E-KAPI, tečni instant čaj, deklarisane neto zapremine 50 ml, ISPUNJAVAJU USLOVE u odnosu na kontrolisane pokazatelje, prema odredbama Pravilnika o mikrobiološkoj ispravnosti namirnica u prometu (Sl. list SRJ br. 26/93, 53/95 i 46/2002) i Pravilnika o kvalitetu i drugim zahtevima za čaj, biljni čaj i instant čaj (Sl. list SCG br. 51/05).

Licenca za prodaju na tržištu Evropske unije EU br. 40103411190.

E-KAPI NA YOUTUBE

04.03.01. E-Kapi (video 1)

04.03.02. Eserihija i infekcije UTI

04.03.03. E-Kapi (video 2)

04.03.04. E-Drops (engleski jezik)

04.03.05. E-Drops (francuski jezik)

04.03.06. E-Drops (ruski jezik)

04.03.07. E-Drops (italijanski jezik)

04.03.08. E-Drops (arapski jezik)

04.03.09. E-Drops (filipinski jezik)

KAD KAPI NECE DJELOVATI

KADA KAPI NECE DJELOVATI?

Neefikasnost E i E2-KAPI u oko 10% slucajeva je relativna neefikasnost. Pacijenti kod kojih kapi nisu pomogle rjesavanju problema infekcije, skoro u svim slucajevima imaju neki veci problem, fizicke ili psihicke prirode, koji izaziva zariste, koje stvara sve nove i nove infekcije. Ovo ne znaci da kapi ne unistavaju bakterije, vec da se nove bakterije stvaraju u zaristu do kojeg djelovanje kapi ne dopire. Recimo, kamenac u bubregu, refluks, upale, a ponekad i seksualni odnosi, su neki od fizickih ili mehanickih izazivaca zarista infekcije. Takodje, jako oslabljeni imuni sistem, izazvan svakodnevnim stresom ili nekim drugim uzrocima (kao sto su hemoterapija ili pretjerana upotreba hemijskih lijekova) stvaraju zarista infekcije.

U svim ovim slucajevima kapi ne da ne unistavaju postojece bakterije, vec se nove bakterije proizvode prije nego sto se mogu osjetiti efekti kapi. E i E2-KAPI ce rijesiti ili sprijeciti infekciju, ali nekada, kao u gore navedenim slucajevima, ne mogu da rijese (otklone) sam uzrok infekcije. U velikom broju slucajeva moguce nam je, kroz konsultacije sa pacijentima i njihovim ljekarima, da nadjemo razlog, te da istovremeno radimo i na rijesavanju infekcije i samog uzroka. Ovo je bio jedan od glavnih razloga za kreiranje E2-KAPI koje sluze kao preventiva i drzanje infekcije pod kontrolom, dok se ne rijesi pitanje samog uzroka infekcije. U tezim slucajevima operativni zahvat moze biti potreban da bi se rijesio problem infekcije.

Kod pacijenata kod kojih pored urinarne postoji i jaka vaginalna infekcija, kao dopunu E-KAPIMA cesto preporucujemo i nasu soluciju (rastvor) za vaginalno ispiranje (moze se nabaviti kod nasih saradnika). Kod vaginalnih infekcija takodje preporucujemo i konzumiranje vecih kolicina jogurta, ili kiselog mlijeka, u cilju obnavljanja vaginalne flore (lacidobacili bakterije u vaginalnoj sluznici).

ESBL (Extended-Spectrum Beta-lactamase) eserihija i klebsiella. Ovo je relativno novi soj bakterije na koji ne djeluje ni jedan antibiotik i infekcija se uglavnom dobija u medicinskim ustanovama ili od partnera koji je vec zarazen. Regularne E-Kapi ne djeluju na ESBL bakteriju. E-Kapi PLUS, koje su razvijene za upale prostate i infekcije u spermi su se pokazale djelotvorne na nekoliko ESBL slucajeva.
Rezultati E-Kapi PLUS protiv ESBL su vrlo ohrabrujuci, ali broj pacijenata sa ESBL bakterijom koje smo tretirali je jos uvijek relativno mali, te ne mozemo dati preciznije podatke o efikasnosti ili neefikasnosti.
Takodje, mnoge laboratorije nisu osposobljene da otkriju ESBL i nalazi urinokulture ne pokazuju prisustvo, te u slucajevima gdje dvije ili 3 flasice regularnih E-Kapi nisu bile djelotvorne, mozemo samo pretpostaviti da je ESBL uzrok. U ovakvim slucajevima saljemo E-Kapi PLUS o nasem trosku.
E-kapi PLUS se mogu dobiti samo na nasu preporuku i nasi distrubuteri nece ih poslati bez nase preporuke.

ZASTO SU E-KAPI SUPERIORNE

Broj jedan, E i E2-KAPI su dizajnirane ne samo da uniste bakterije, nego da stvore i vrlo nepogodnu sredinu za njihovo sirenje i razmnozavanje. Prema tome, pojedine bakterije koje mozda i prezive osnovno djelovanje kapi, nece biti u mogucnosti da se sire u novu infekciju. E i E2-KAPI stvaraju sredinu u kojoj bakterija bukvalno nema za sta da se zakaci, niti cime da se hrani, pa tako ne moze ni da se razmnozava. Bez mogucnosti razmnozavanja, bakterija ne moze da stvori potomstvo koje bi bilo imuno na ove preparate. Da bih ovo malo bolje pojasnio, dat cu jednostavno poredjenje: kao kad bismo ubacili par slatkovodnih ribica u akvarijum sa morskom vodom bez hrane i ocekivali da se pocnu razmnozavati.

Broj dva, ove kapi imaju diureticka svojstva koja forsiraju izbacivanje bakterija putem izmokravanja. Cak i ako prezive, vecina bakterija ce biti izbacena iz sredine koju, iz ranije navedenih razloga, ionako ne podnose. To ne daje vremena bakterijama da se eventualno priviknu na tu sredinu. To bi bilo isto kao kad bi se one, vec pomenute, ribice izbacile iz akvarijuma na suho. Kod veoma teskih infekcija, proces eliminacije bakterija pomocu E-KAPI moze biti dodatno ubrzan koriscenjem Uroloskog caja dr Hasanagica, ili Caja od Pirevine, pripremljenog po receptu dr Enesa Hasanagica. Sastav ovih cajeva, kao i nacin njihove pripreme, moze se naci na nasem web site-u.

Broj tri, razlog superiornosti E i E2-KAPI nad antibioticima je i mene licno nedavno veoma iznenadio.
Cinjenica koju cu ovdje izneti nije mi bila do skoro poznata, a nisam siguran ni da je autor i kreator E-KAPI, moj otac, dr Enes Hasanagic, bio upoznat sa njom, posto nisam u njegovim objavljenim radovima i rukopisima iz zaostavstine, nista nasao o tome. Evo o cemu se radi.
Dok sam prilikom jedne od mojih posjeta Sarajevu (vec dugo godina zivim u Kanadi), sa dr Aldenom Prcicem, urologom sarajevske bolnice Kosevo, analizirao studiju o E-KAPIMA (koju je izradila firma Medical Bothany Research iz Kanade u svrhu registracije E-KAPI kod Kanadskog Ministarstva za zdravstvo), dr Prcic je primijetio da jedan od sastojaka, sadrzan u E-KAPIMA, pospjesuje imunitet protiv bakterijskih infekcija. Firma Medical Bothany Reasrch je izradila opseznu i vrlo detaljnu studiju od preko 600 strana sa medicinskim svojstvima svih sastojaka u E-KAPIMA, a jedno od tih svojstava je i mogucnost stvaranja imuniteta protiv ove vrste infekcija. Zahvaljujuci strucnjacima ove kanadske naucne institucije i dr Prcicu, koji je u obilju informacija na engleskom jeziku zapazio ovaj podatak, sada znamo da jedan od sastojaka E-KAPI razvija i stvara imunitet prema ovim bakterijskim infekcijama. Ne bih zelio stvoriti dojam da ce redovno uzimanje E i E2-KAPI stvoriti potpuni imunitet protiv eserihije koli kod svakog korisnika, posto studije kojima raspolazemo ne pruzaju dovoljan broj informacija za takve tvrdnje. Ali u jednom broju slucajeva, svakako ce biti pozitivnih rezultata. U svakom slucaju, efikasnost E-KAPI u suzbijanju i prevenciji infekcija je nesporna. Mogucnost stvaranja imuniteta na ove infekcije je samo dodatni bonus. Mi cemo i dalje nastaviti istrazivanja u ovoj oblasti koja bi nam mogla donijeti bolje i kompleksnije razumijevanje imunoloskog dejstva E-KAPI.

Broj cetiri, sastav E i E2-KAPI, takodje, ne samo da ne steti imunom sistemu covjeka, nego pomaze detoksikaciji jetre i na taj nacin pomaze njene funkcije, kao i jacanje imuniteta.

Cak i ako bakterija na neki nacin, u nekoj dalekoj buducnosti, nadje nacina da se odupre nasim kapima (u sta prilicno sumnjam), one ce, E i E2-KAPI, jos uvijek biti daleko superiornije u odnosu na antibiotike.

E-KAPI I ANTIBIOTICI

E-KAPI ILI ANTIBIOTICI.

Antibiotici su dizajnirani tako da djeluju toksicno na bakterije, to jest, bukvalno pokusavaju da ih otruju i na taj nacin eliminisu. Problem sa ovim nacinom je da toksini, koji su kreirani da uniste eserihiju, ne mogu da naprave razliku izmedju dobrih i losih bakterija, pa stetno djeluju i na korisne bakterije i na ljudski organizam, obarajuci imuni sistem i nanoseci veliku stetu jetri.

Problem sa antibioticima je takodje sto se bakterije prilagode i “nauce” kako da se odupru otrovima i hemijskim supstancama antibiotika. Antibiotik nikada nece unistiti 100% svih bakterija. Ovo nije slucaj samo sa antibioticima, vec i sa drugim antibakterijskim i antiseptickim proizvodima. Cak i na etiketama industrijskih i komercijalnih antibakterijskih sredstava, koja se koriste za ciscenje u bolnicama ili u domacinstvu, pise da unistavaju samo 99.99% bakterija.

U slucaju eserihije koli, 10 na 4 ili 10 na 5, se ne smatra infekcijom, sto znaci da mozete imati 100.000 bakterija u jednom mililitru urina bez simptoma i problema, i analiza ce pokazati da je pacijent uspjesno izlijecen. Tacno je da ovaj broj bakterija relativno nije opasan po zdravlje, ali je problem ako ovaj broj bakterija ostane u urinarnom traktu poslije upotrebe antibiotika. Bakterije koje su prezivjele postaju otporne na vec koriscene antibiotike. Ovo znaci da, ako dodje do slijedece upale, isti antibiotik nece djelovati, ili ce biti potrebna veca kolicina istog, u svrhu suzbijanja nove infekcije. Naravno, ovo dovodi do novih problema kao sto su: unistavanje jos vece kolicine korisnih bakterija (sto jos vise slabi imunitet organizma), i formiranje jos otpornijih stetnih bakterija. Sve jaci antibiotici i sve otpornije bakterije tako stvaraju “zacarani krug” iz kog izlaska nema.

Nazalost, ovo i nisu i najveci problemi koje ovakva upotreba antibiotika donosi. Pretjerana upotreba antibiotika stvara probleme jetri, sto dovodi do ciroze, koja vremenom moze da predje u karcinom. O nepravilnoj upotrebi antibiotika moze se vise procitati u mom clanku pod nazivom Antibiotski paradoks.

Ako eserihija moze da “nauci” da se odbrani od antibiotika, moze li na isti nacin da postane otporna i na E i E2-KAPI? Ovo pitanje mi je postavljeno vise puta. Onaj ko je procitao clanak Antibiotski paradoks mogao je vidjeti koliko su bakterije inteligentne i kako se prilagodjavaju na sve sto covjek upotrebi protiv njih. Vec postoje bakterije koje su otporne na sve poznate vrste antibiotika, kao i bakterije koje, posto su razorene, nadju nacina da sakupe djelice svoga genetskog koda i vrate se u prvobitno stanje.

Da bi se bakterija razvila i razmnozavala, potrebno je da postoji pogodna podloga i izvor hrane. Mnogo je teze za bakteriju da postane otporna na neki lijek ako joj taj lijek ne dozvoljava da obitava u sredini u kojoj djeluje i ako bakterija nema dovoljno vremena da “nauci” da se brani. Neminovno je da bakterija poslije duzeg vremena i pod povoljnim okolnostima nadje nacina da se odbrani od onog sto je unistava, tako da mozda zvuci i nerazumno tvrditi da su E i E2-KAPI potpuno imune protiv inteligencije bakterije. Medjutim, za razliku od antibiotika, E i E2-KAPI imaju visestruko djelovanje i struktura jedinjenja koje ove kapi sadrze, stvara uslove koji ne daju nikakvu sansu za opstanak bakterija. Hemijski sastav biljnih etericnih ulja stvara okolinu koja je apsolutno nepogodna za razvoj infekcije. Sa velikom sigurnoscu mogu da tvrdim da u ovom momentu E-KAPI djeluju efikasno u preko 90% slucajeva. I tako ce biti jos dugo, dugo vremena.
Razlozi su sljedeci:

Iz teksta Antibiotski paradoks moze se vidjeti da su bakterije pocele da postaju otporne na antibiotike u trenutku kada su oni poceli masovno i nekontrolisano da se koriste i kad je to bilo opravdano i kada nije. Potrebno je nekoliko godina masovne upotrebe nekog lijeka da bakterije, pod odredjenim povoljnim uslovima, razviju apsolutni i potpuni imunitet prema tom lijeku. Pod masovnom upotrebom smatra se nekoliko stotina hiljada terapija godisnje na vrlo ogranicenom prostoru (jedan grad, ili jedan veci medicinski centar), ili nekoliko miliona terapija na sirem prostoru, nekontrolisane upotrebe, sto jeste slucaj sa antibioticima (samo u Americi se prepisuje oko 100 miliona antibiotskih terapija godisnje i Americki centar za kontrolu lijekova smatra da je 50% od toga sasvim nepotrebno).