Jos neke od infekcija izazvanih eserihijom

 Ne tako ceste ali moguce infekcije eserihijom mogu biti slijesece:

Poznati su i slucajevi meningitisa izazvanog eserihijom koli.
U rijetkim slucajevima eserihija moze da izazove i druge bolesti, kao sto su upala pluca i neka septicka oboljenja. Ranije je vec pomenuto da prostata kod muskaraca moze biti inficirana ovom bakterijom.

7 thoughts on “Jos neke od infekcija izazvanih eserihijom”

 1. Poštovani Dr.Hasanagić,

  već više od 8 mjeseci se borim sa enterokokom koji mi je pronadjen u brisu uretre i u brisu rodnice. Prosla sam 3 razlicite kure antibiotika ali mi nista nije pomoglo osim sto sam dobila gljiivice.Pijem jako puno tekucine (cajeva) i probala sam razna ispiranja rodnice s mjesavinom biljnih trava ali nista nije pomoglo. Molim Vas za informaciju da li bi Vasi pripravci pomogli i kod ovog tipa infekcije enterokoka (pogotovo u vaginalnom dijelu, to mi zadaje najvece muke).
  Hvala, unaprijed.
  Srdačan pozdrav

  • Postovanje.

   Kod ovakvih slucajeva jacanje imunog sistema je najbolje dugorocno rjesenje. Instrukcije su ovdje: https://eserihija.com/imunitet/. Takodje, trebaju Vam E-Kapi i prasak za vaginalno ispiranje. Izbacite iz ishrane minimalno na 6 nedelja, sve psenicne i razene proizvode, sve slatko ukljucujuci i vjestacke zasladjivace i med, sve mlijecne proizvode osim kefira i kiselog mlijeka.
   Preporucuje se i 4000 do 6000 miligrama vitamina C dnevno rasporedjeno u nekoliko manjih doza u toku dana.

 2. postovani,
  Imam eserihiju u lohijama i u urinu, i pod antibiotskom terapijom sam, pri tom sam porodilja i dojim bebu.
  S obzirom na dojenje sta bih mogla koristiti od alternativnih preparata, čajeva i slicno!?
  Srdačan pozdrav

Leave a Comment