EŠERIHIJA KOLI LIJEČENJE

Kako se liječi ešerihija coli urinarnih infekcija

Kako se liječi ešerihija coli je vrlo često pitanje. Ešerihija koli liječenje može biti kratko ili jako dugo. Dužina liječenja zavisi od vrste bakterije i snage imunog sistema pacijenta, i količine bakterija u urinarnom traktu.  
Broj bakterija meri se po jednom mililitru urina. 1000/ml ili 10 na 3. urolozi ne smatraju infekcijom i dobar imuni sistem se lako nosi sa ovim brojem bakterija.

Kod jačih infekcija za liječenje se mogu koristiti antibiotici koji zbog mutiranja ešerihija bakterije imaju sve manju efikasnost. Doktori su primorani da koriste sve jače antibiotike koji narušavaju snagu imunog sistema i samim tim pomažu stvaranju novih infekcija.

Antibiotici koji se najčešče koriste kod liječenja Ešerihije coli

Pročitajte prilog o začaranom krugu infekcija koje se stalno vračaju i problemu nepravilne i često nepotrebne kupotrebe antibiotika na ovoj web stranici: “Antibiotski paradoks

Kako se liječi ešerihija koli
Ešerihija coli liječenje čajevima pomaže samo kod vrlo slabih infekcija urinarnog trakta

Prirodne metode liječenja infekcija izazvanih Ešerihija coli bakterijom:

Mnoge biljke imaju antibakteriološka svojstva te u narodnoj medicini možemo naći obilje recepata koji pomažu kod urinarnih infekcija.
Nekoliko faktora će uticati na efikasnost takozvanih narodnih i prirodnih lijekova. Pod broj jedan, snaga imunog sistema pacijenta igra veliku ulogu u efikasnosti bilo koje terapije.
Jak imuni sistem će trebati samo malu pomoć za rješavanje infekcije. Drugi faktor je soj bakterije.
Neki sojevi su više ili manje otporni na tretmane, bilo da su sintetičkog ili prirodnog porijekla. Ovaj faktor je poznat mnogim pacijentima kod kojih antibiotici ne daju nikakve rezultate.
Broj bakterija je treći važan faktor koji odlučuje koliko će primjenjena terapija biti efikasna.

ESBL Ešerihija liječenje

Osoba sa ESBL sojem ešerihije,i sa oslabljenim imunitetetom imat će dug i težak put da se oslobodi infekcije čak i sa najjačim antibioticima.
Liječenje ešerihija ESBL infekcije čajevima, kombinacijama bijelog luka i vina, peršunovog lista, sjemenkama od bundeve i ostalim ne-zvaničnim tretmanima je sigurno nemoguće.
Ja radim sa urinarnim infekcijama od 1988. godine. Iz mog dugogodišnjeg iskustva i hiljada pacijenata sa kojima sam radio, još nikad nisam naišao na nekoga ko se riješio ESBL infekcije nekom od gore navedenih metoda.

No nije sve tako crno. Riješenje postoji samo je put do ozdravljenja duži nego kod regularnih infekcija.
Ključ u liječenju ESBL bakterije je u rapidnom jačanju imunog sistema mega dozama vitamina C i PLUS verzijom E-Kapi.
Zavisno o jačine infekcije i snage imunog ESBL ešerihija može se eliminisati u rasponu od 20 do 50 dana.
Ako ste dobili ESBL infekciju možete me kontaktirati direktno za detaljne instrukcije eliminacije bakterja.

Urološki čaj za liječenje urinarnih infekcija

Osobama sa infekcijama manjim od 100 hiljada bakterija po mililitru urina i sa jednim od manje otpornih sojeva Ešerihijekoje nemaju oslabljen imunitet, urološki čajevi i drugi prirodni preparati mogu pomoći. Ovdje možete naći djelotvoran recept za urološki čaj koji može pomoći kod ovakvih infekcija.

Ešerihija koli liječenje slabijih infekcija prirodnim preparatima

  • Bijeli luk
  • Ananas
  • Lubenica
  • Peršunov list i korijen
  • Sjemenke bundeve
  • Čaj od bobica smreke ili kleke
  • Urološki čajevi

Bijeli luk kuvan u vinu je još jedan od recepta koji se često pominje kao djelotvoran način za rješavanje urinarnih infekcija. Kompletan i pravilan recept možete naći ovdje: Bijeli luk i vino protiv infekcija.

Zašto dosta prirodnih preparata ne može više da se koristi za ešerihija koli liječenje?

Na žalost mnogi prirodni preparati koji su nekad bili efikasni, danas više nisu te recepture starih i priznatih travara i herbalista više nemaju efekta. Glavni razlog za ovo je nepravilna i pretjerana upotreba antibiotika.

Ovo sam u detalje opisao u tekstu Antibiotski Paradoks za koji sam dao link na početku ovoga teksta.

Ukratko, antibiotici su krivci za stvaranje novih otpornih sojeva bakterija. Ako jedan snažan antibiotik ne može da iskorijeni bakteriju, kako možemo očekivati da je iskorijeni čaj od uve ili peršuna i preslice?

Drugi problem je nepravilno prikupljanje, sušenje i čuvanje ljekovitog bilja. Trka za zaradom dovodi do toga da se ljekovito bilje prikuplja dok još nije optimalno spremno za prikupljanje. Prikuplja se na mjestima gdje je velika količina zagađenja. Suši se na suncu, što je nepravilno, skladišti se i vlažnim i neprozračenim prostorijama.
Danas je teško doći do kvalitetnog ljekovitog bilja.

Kako liječiti ešerihija coli infekcije kad antibiotici i druge metode više nisu efikasne?

Biljne E-Kapi doktora Hasanagica su se dokazale kao najbolje prirodno sredstvo za liječenje urinarnih infekcija kod kojih antibiotici više nisu efikasni.

E-Kapi su prvi prirodni proizvod sa naših prostora odobren od Ministarstva Zdravstva Kanade i EU. Efikasne i bezbjedne i za odrasle i za decu ove kapi preporučuju doktori još od 1988. godine. Ešerihija koli liječenje E-Kapima možete naći na web stranici E-Kapi.

Iskustva korisnika E-Kapi se mogu naći ovdje.

2 thoughts on “EŠERIHIJA KOLI LIJEČENJE”

Leave a Comment