KAD KAPI NECE DJELOVATI

KADA KAPI NECE DJELOVATI?

Neefikasnost E i E2-KAPI u oko 10% slucajeva je relativna neefikasnost. Pacijenti kod kojih kapi nisu pomogle rjesavanju problema infekcije, skoro u svim slucajevima imaju neki veci problem, fizicke ili psihicke prirode, koji izaziva zariste, koje stvara sve nove i nove infekcije. Ovo ne znaci da kapi ne unistavaju bakterije, vec da se nove bakterije stvaraju u zaristu do kojeg djelovanje kapi ne dopire. Recimo, kamenac u bubregu, refluks, upale, a ponekad i seksualni odnosi, su neki od fizickih ili mehanickih izazivaca zarista infekcije. Takodje, jako oslabljeni imuni sistem, izazvan svakodnevnim stresom ili nekim drugim uzrocima (kao sto su hemoterapija ili pretjerana upotreba hemijskih lijekova) stvaraju zarista infekcije.

U svim ovim slucajevima kapi ne da ne unistavaju postojece bakterije, vec se nove bakterije proizvode prije nego sto se mogu osjetiti efekti kapi. E i E2-KAPI ce rijesiti ili sprijeciti infekciju, ali nekada, kao u gore navedenim slucajevima, ne mogu da rijese (otklone) sam uzrok infekcije. U velikom broju slucajeva moguce nam je, kroz konsultacije sa pacijentima i njihovim ljekarima, da nadjemo razlog, te da istovremeno radimo i na rijesavanju infekcije i samog uzroka. Ovo je bio jedan od glavnih razloga za kreiranje E2-KAPI koje sluze kao preventiva i drzanje infekcije pod kontrolom, dok se ne rijesi pitanje samog uzroka infekcije. U tezim slucajevima operativni zahvat moze biti potreban da bi se rijesio problem infekcije.

Kod pacijenata kod kojih pored urinarne postoji i jaka vaginalna infekcija, kao dopunu E-KAPIMA cesto preporucujemo i nasu soluciju (rastvor) za vaginalno ispiranje (moze se nabaviti kod nasih saradnika). Kod vaginalnih infekcija takodje preporucujemo i konzumiranje vecih kolicina jogurta, ili kiselog mlijeka, u cilju obnavljanja vaginalne flore (lacidobacili bakterije u vaginalnoj sluznici).

ESBL (Extended-Spectrum Beta-lactamase) eserihija i klebsiella. Ovo je relativno novi soj bakterije na koji ne djeluje ni jedan antibiotik i infekcija se uglavnom dobija u medicinskim ustanovama ili od partnera koji je vec zarazen. Regularne E-Kapi ne djeluju na ESBL bakteriju. E-Kapi PLUS, koje su razvijene za upale prostate i infekcije u spermi su se pokazale djelotvorne na nekoliko ESBL slucajeva.
Rezultati E-Kapi PLUS protiv ESBL su vrlo ohrabrujuci, ali broj pacijenata sa ESBL bakterijom koje smo tretirali je jos uvijek relativno mali, te ne mozemo dati preciznije podatke o efikasnosti ili neefikasnosti.
Takodje, mnoge laboratorije nisu osposobljene da otkriju ESBL i nalazi urinokulture ne pokazuju prisustvo, te u slucajevima gdje dvije ili 3 flasice regularnih E-Kapi nisu bile djelotvorne, mozemo samo pretpostaviti da je ESBL uzrok. U ovakvim slucajevima saljemo E-Kapi PLUS o nasem trosku.
E-kapi PLUS se mogu dobiti samo na nasu preporuku i nasi distrubuteri nece ih poslati bez nase preporuke.

Leave a Comment